Travel KIT: Obiecte utile atunci când zbori cu avionul - UnionClaim

Înainte de a trece în revistă ce obiecte ai avea nevoie, trebuie avut în vedere că multe companii nu acceptă unele obiecte în bagajul de mână, atunci când zbori cu avionul.

Intră pe site-ul companiei cu care vei zbura și caută la rubricile „Diverse”, „FAQ” sau „Politica de zbor” pentru a te asigura că nu vei avea probleme în ceea ce urmează sa iei cu tine în bagajul de mâna.

Cele mai importante aspecte referitoare la bagajul de mână (dimesiuni, greutate, articole interzise) găsești în articolul dedicat pe blog.

Sigur, ti s-a întâmplat să zori cu avionul și nu ai avut tot ce-ți trebuie la tine.

Ai simțit că timpul trecea greu? Dar, dacă zborul are întârziere și ai de stat încă vreo 3 ore pe aeroport?

Iar, ideea că dacă ai fi avut cu tine anumite lucruri, timpul ar fi trecut altfel, ți-a trecut prin cap, trebuie neapărat să citești acest articol până la căpât.

Zbor-placut-cu-avionul

Aplicații pentru telefon

În toate zborurile cu avionul este obligatoriu ca telefonul tău să fie pe mod „Avion” sau închis.

Tocmai de aceea trebuie ca aplicațiile pe care ai vrea să le folosești în timpul zborului să nu necesite o conexiune la internet.

Iată câteva aplicații pe care le-am căutat și pe care le poți folosi în modul „offline”, tocmai ca zborul tău sa nu fie plictisitor.

Sau, dacă ai frică de zbor cu avionul, să te ajute puțin să te relaxezi și să te simți confortabil.

  • Bejewled
  • Netflix

Acestea sunt doar două aplicații din mai multe, pe care le poți folosi pe telefonul tău, fără a fi nevoit/ă să folosești conexiunea de internet.

Mai multe exemple găsești în articolul nostru: 10+ aplicații de folosit atunci când ești în avion și nu ai internet

Carte

Nu este nimic mai relaxant și mai confortabil, decât să citești o carte bună care să te ajute să te desprinzi de lucrurile din jurul tău, pierzând, totodată, și noțiunea timpului.

Ori de câte ori zbor cu avionul am grijă să-mi iau o carte cu mine – mă relaxează foarte mult cărțile polițiste în care sunt transpus de autor direct în acțiune și uit pentru zeci de minute că sunt în avion.

O carte este întotdeauna o sursă de inspirație, iar subiectul ei te poate ajuta în viitor.

Dacă alegi o carte despre știinte sau artă ( un exemplu bun, pe care l-am mai folosit deoarece hobby-ul meu este fotografia, a fost o carte despre cum să fac poze atât landscape cât și portret) timpul va trece mai repede ca niciodată

De asemenea, poți găsi chiar cărți despre cum să faci poze cu telefonul, la fel de instructive.

În general o carte nu ocupă foarte mult spațiu, mai ales că nu ne gândim să luăm cu noi volume groase, ci doar cărți pe care pe putem citi rapid.

Perna de gat

Un obiect extrem de util, care este folosit din ce in ce mai mult si pe care ți-l recomandam si noi este perna de gat.

Nimic mai confortabil când vine vorba de curse Low-cost, unde spațiul dintre scaune este foarte mic, iar dacă lași scaunul puțin pe spate, este posibil să ajungi în brațele pasagerului din spatele tău și să îl deranjezi.

Pernele de gât sunt confecționate din diverse materiale: pluș, burete sau cele gonflabile din plastic. În această situație trebuie să te gândești la spațiul pe care îl va ocupa o astfel de pernă.

Eu îți propun o pernă gonflabilă care se poate împacheta atât de mult încât nici nu vei simti că o ai cu tine.

 

Căștile audio

Un accesoriu deloc de neglijat atunci când zbori și ai decis să foloseti telefonul pentru a asculta muzică sau laptopul/tableta pentru a viziona un film.

Ocupă spațiu infim și sunt întotdeauna necesare pe timpul zborului, mai ales pentru a nu te afecta zgomotul motoarelor de avion.

Baterie externă

Așa cum ziceam la începutul acestui articol, trebuie sa ai în vedere că bateriile externe sunt interzise la unele companii, dar extrem de folositoare pe parcursul unui zbor.

Te sfătuiesc să-ți cumperi baterii externe care sunt produse de branduri renumite, deoarece acestea alocă un buget imens in testarea bateriilor în condiții extreme și până și lor li s-a întâmplat, dacp îți aduci aminte de cazul telefoanelor Samsung.

Brandurile „no-name”, nu testeaza la nivelul acesta bateriile, de aici si pretul foarte scazut al acestora.

Acest accesoriu nu este de neglijat atunci cand pleci in vacanta. Chiar daca nu il vei folosi in avion din cauza interdicitiilor, iti va fi foarte util in drumetiile pe care le vei face in acea vacanta.

Uite aici un articol care te îndrumă cum să alegi o baterie portabilă de calitate.

Încărcător USB/priză

Acest accesoriu este, cum ar spune englezul, un „must have”, oriunde te-ai deplasa, fie pe calea aerului cât și dacă te hotărăști să faci o vacanță în care urmează să te deplasezi cu mașina.

Unele încărcătoare au posibilitatea de a detașa firul de încărcare, dându-ți posibilitatea de a folosi doar firul, mai ales că în avion nu ai prize și telefonul ți se va descărca.

Foarte important ca în momentul în care vei lua cu tine încărcătorul, acesta să poată fi detașabil de fir, pentru a-l folosi separat de încărcare, atât la bateria externă cât și la laptopul din dotare.

Laptop/Tabletă

Deloc de neglijat, trebuie să-ți pregătești, înainte de zbor, un to-do list în care să bifezi toate aceste obiecte/accesorii, inclusiv Laptopul sau Tableta, pentru un zbor liniștit și „rapid”.

Dacă nu-ți plac cărțile și te adorm, un laptop sau o tabletă este tot ce ai nevoie pentru zborul tău.

Ai grijă să-ți descarci de acasă filmul/serialul preferat pe care vrei să le vezi, sau playlistul cu muzica favorită (aici poți folosi telefonul pentru ascultat muzică, dar nu este rău sa ai o copie de rezervă și pe laptop/tabletă).

Atmosfera-relaxanta-in-avion-in-timpul-zborului

Dezinfectant mâini

Nu de puține ori ai auzit cazuri de îmbolnăvire în urma unui zbor cu avionul, de aceea trebuie să ai grijă de tine pe tot parcursul călătoriei.

Un dezinfectant de mâini nu este un accesoriu aprobat în bagajul de mână dacă nu depășește 100 de ml.

Un tub mic poți lua cu tine, atenție, doar dacă îl pui într-o pungă care poate fi sigilată ermetic.

Asigura-te ca echipajul de zbor nu are nimic impotriva folosiri dezinfectantului inainte de folosire

O mana murdara poate fi un risc mai ales ca o duci la gura pentru a lua o gustare si a bea ceve pe parcursul zborului, dupa ce ai folosit-o inchizand capacul suportului de bagaje al avionului, ai strans centura, sau pur si simplu ai atins scaunul in incercarea de a te aseza confortabil.

Daca echipajul de zbor nu ti-a dat voie sa folosesti dezinfectantul pe tot parcursul zborului, il poti face dupa ce ai aterizat si toata lumea s-a ridicat sa coboare din avion.

Achizitonarea lui se poate face de la orice farmacie sau online.

Mască chirurgicală de față

La inceputul lunii Ianuarie 2020, in China a aparut un nou virus foarte periculos, iar oamenii de stiinta spun ca acesta se raspandeste pe calea aerului foarte usor (Coronavirusul).

Este aparent virusul noului deceniu, iar modul prin care se dezvolta este unul brutal.

Ai grija de sănătatea ta ăi a celorlalți prieteni sau copii cu care zbori, protejându-i cu măscile medicale.

Ți se pare absurd?, Noi îți recomandăm să citești informațiile publicate de MAE despre ce se întâmplă în China cu Corona Virus.

Costă extrem de puțin și le poți cumpăra din orice farmacie. Asigură-te că sunt produse în Europa pentru a evita posibile situații neplăcute.

De asemenea, masca de protecție pentru față poate fi achiziționată online.

Nu te gândi la aspectul fizic când vine vorba de purtarea unei asemenea măsci.

Membrii echipajului sunt obișnuiți, deci nu li se va părea ciudat, nu vei fi controlat(ă) suplimentar, mai ales când vine vorba de un asemenea pericol.

Șervețele uscate/umede

„Better safe, than sorry” – Deci, fi precaut, iar în cazul în care nu vei putea folosi tubul de dezinfectant, servețelele nu sunt interzise și le poti folosi chiar și pe cele umede. 

Dacă zbori împreună cu copilul tău, el sigur va atinge multe lucruri în jurul său, oricum vei merge la baie la un moment dat, situații în care servețele umede devin cel mai important accesoriu..

Ochelari pentru somn

Dacă nu-ți place să citești sau să asculți muzica în avion și te simți foarte obosit/ă, mai ales că zborul tău nu este unul de vacanță, ci un zbor business, ochelarii de zbor sunt un accesoriu foarte util.

Folosit pe scară largă de pasagerii zborurilor lungi, ochelarii pentru somn sunt utili și pe o cursă de 2 ore.

Recomandăm somnul de frumusețe cu orice ocazie.

Bani cash

Asigură-te cu 1-2 zile înainte de zborul cu avionul, că ai la tine bani cash, schimbați în moneda țării în care vei ajunge, dar care îți vor folosi și în avion.

De foarte multe ori mi s-a întâmplat să zbor cu o cursă low cost și să nu pot plăti cu cardul. O surpriză deloc frumoasă.

De atunci mă asigur tot timpul ca am atât bani într-o monedă internațională, cât și bani în moneda țării în care voi zbura. Nu neglija nici moneda românească – companiile acceptă și lei.

E foarte bine să ai banii cash inclusiv în  monezi sau bacnote de valoare mica pentru automate, taxi, sau transport în comun.

Recomandări finale

Aceste sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le ai cu tine atunci când zbori.

Asigură-te de acasă că ai bifat toate aceste lucruri, dar și altele de care te poți folosi atât în avion cât și în drumețiile pe care le vei face acolo unde mergi.

Ia cu tine și o haină mai groasă, o bluză, un hanorac pe care să le ai la îndemână în timpul zborului, chiar și pe timpul verii.

Avionul zboară la înălțimi mari și în interior temperatura poate scădea mult.

Totuși să ai grijă să nu iei cu tine nimic dintre obiectele interzise, cum ar fi, dar nu se rezumă la: cuțite, bricege, furculițe, linguri.

Aruncă o privire și pe articolul nostru despre ce poți transporta în bagajul de mână.

Aceste obiecte ți se vor confisca la punctul de control al aeroportului și este posibil să fii obligat să ți se facă un control suplimentar, amănunțit, care poate duce până la dezbracatul complet, într-o încăpere și verificarea părților intime (în profunzime – dacă înțelegi ce vreau să zic).

Dacă călătorești cu un copil sau mai mulți și ești obligat/ă să iei cu tine mâancare separat, asigură-te că tacâmurile pentru copii sunt dintr-un material acceptat ca să nu ai surprize neplăcute.

Dacă vreodată întâmpini probleme cu zborul tău: întârzie mai mult de 3 ore sau este chiar anulat, noi te putem ajuta să obții despăgubirile și eventual compensațiile la care ești îndreptățit(ă) să apelezi.

Contactează-ne!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *