10+ Aplicații de folosit atunci când ești în avion și nu ai internet

10+ Aplicatii de folosit atunci cand esti in avion si nu ai internet

Nu de puține ori am urcat în avion și de abia la îndemnul insoțitorilor de a pune telefonul pe modul “Avion” am realizat că trecând în acest mod eu nu voi mai avea ce face în timpul zborului.

În general, atunci când aștept în aeroport sau la îmbarcare, folosesc aplicații mobile conectate la internet, iar atunci când scot internetul, acele aplicații nu mai au utilitate.

Am tot urmărit acest subiect și am descoperit aplicații interesante care pot trece pe modul fără internet, putând fi utilizate la fel și în modul “Offline”.

Minecraft Pocket Edition

Descarcă: IOS | Android

Dacă ești pasionat de jocuri, un prim joc pe care poți să îl joci fără internet, atunci când ești în avion este Minecraft Pocket Edition. Vrei să treacă repede timpul? Acest joc este perfect.

Versiunea de mobil este la fel de ușoară și captivantă ca și originalul. Vei avea un zbor rapid chiar și pe distanțe foarte lungi.

Singura problemă este că nu poți juca acest joc cu mai mulți jucători dacă n-ai internet.

Bejeweled

Descarcă: IOS | Android

La fel ca și Minecraft Pocket Edition, acest joc este o mașină de pierdut timpul, excelentă, pentru zboruri lungi și plictisitoare.

Bejeweled îți va folosi bibilica cu provocări de potrivire a bijuteriilor care crează dependență. Este de asemenea colorat și interesant.

Cine nu iubește asta?

La fel ca și jocul de mai sus, acest joc are anumite functionalități care nu pot fi redate decât cu conexiune la internet.

Break Bricks

Descarcă: IOS | Android

Un alt joc care-ți va atrage atenția de la zbor este Break Bricks. Este un joc tip “Arcade” plin de farmec și un design genial.

Ușor de jucat și totusi greu de stăpânit, acest joc aduce provocări și obstacole neprevăzute pentru jucător, mai ales pentru unul care se afla în avion.

Este un joc vicios care vă scoate monstrul din tine și vei uita complet că ești în avion și că mai de stat acolo.

Spotify

Descarcă: IOS | Android

Ai uitat să-ți descarci melodiile preferate pe telefon și vrei să asculți muzică, totuși, în timpul zborului? Există Spotify!

Dacă ești membru Spotify poți descărca repede muzica și liste de redare (playlists) pentru a asculta muzica off-line.

Este o variantă de avarie care-ți permite să te relaxezi cu muzica ta preferată pe parcursul zborului, fie el și de lungă durată.

Phone Music

Valabil în funcție de telefonul pe care îl ai.

Poți folosi chiar aplicațiile native ale telefonului tău, fără a fi nevoit să descarci ceva suplimentar.

Cu o seară înainte de a zbura, îți conectezi telefonul la calcultatorul personal și îți descarci toate melodiile pe care vrei să le asculti, în telefon.

Fie că ai Iphone sau telefon Android, îți poți descărca melodii direct în telefon.

La iphone este puțin mai dificil deoarece trebuie să-ți instalezi pe calculatorul de pe care vrei să descarci muzica, aplicația Itunes și doar prin ea îți poți urca muzica preferată pe telefon.

Nimic mai simplu la telefoanele Android – conectezi telefonul, deschizi folderul asociat telefonului și copiezi muzica ta în acel folder și gata, ai muzica.

Te vei bucura de fiecare minut al zborului ascultănd muzica ta preferată pe tot parcursul călătoriei.

VLC

Descarcă: IOS | Android

Celebra aplicație de desktop de pe care te uitai la filme, este de cățiva ani accesibilă și în versiunea de mobil. Păstrează inclusiv funcția de adăugare subtitrare.

La fel ca și în varianta muzicii, conectezi telefonul la calculator, copiezi filmul cu subtitrarea aferentă în folderul asociat și după care mergi în aplicația VLC și îți va arăta toate fișierele în format video pe care le ai.

Ai un zbor de 2 sau 3 ore? Îți descarci un blockbuster și vei uita că ai zburat.

Pentru un zbor foarte lung poți să-ți descarci (dacă spațiul de stocare al telefonului tău permite) chiar și un serial complet, sau măcar un sezon.

Netflix

Descarcă: IOS | Android

La Netflix este mult mai ușor. Trebuie doar să ai un cont plătit (oricum nu costă o avere – chiar e foarte accesibil ca preț/lună) și te vei bucura de un zbor alături de filme și seriale.

În mod evident aplicația Netflix nu funcționează pe niciun dispozitiv „în mod avion" sau altfel zis fără conexiunea internet. Soluția este să descarci dinainte.

Netflix are o mulțime de emisiuni de televiziune, seriale, filme disponibile pentru descărcare (nu tot conținutul poate fi descărcat și de asemenea trebuie să ai spațiu destul pe telefon/tabletă pentru a face loc noilor filme).

Caută orice conținut care te interesează și urmărește doar conținuturi care au pictograma de descărcare. În acest fel te vei bucura la maximum de zborul tău.

Wikipedia Offline

Descarcă: IOS | Android

Îți place să cauți informații și în gaură de șarpe?

Folosind link-ul aleatoriu de pe Wikipedia și înotând printre toate informațiile interesante, te vei pierde în conținutul lor și astfel vei uita că zbori.

Cea mai bună parte?

Versiunea de aplicație offline a site-ului face toate aceste lucruri posibile. Vei coborî din avion mai informat(ă) decât te-ai urcat.

Duolingo

Descarcă: IOS | Android

Dacă ești curios să cunoști limba țării în care urmează să aterizezi, sau măcar câteva cuvinte sau expresii, cum ar fi: “Bună ziua”, “Bună seara”, “Cât costă acest produs?” sau să zici “Mulțumesc”, această aplicație vine în ajutorul tău fără conexiune la net.

Totuși trebuie să ai în vedere că aceasta aplicație te pune să rostești cuvinte în limba aleasă de tine, va trebui să vorbești încet deoarece nu vrem să îi deranjăm pe pasageri în timpul zborului.

Duolingo vine cu un bagaj mare de limbi străine pe care le poti învăța, dar multe din ele vin cu caracterele specifice limbii, cum ar fi rusa, greaca sau ebraica, caractere pe care aplicația presupune că le cunoști.

Un alt impediment ar fi, ca înainte de a accesa o lecție, trebuie să fii conectat la internet, dar după aceea poți continua lecția fără internet.

Audible

Descarcă: IOS | Android

Dacă ești pasionat în Audio-book-uri, această aplicație este ceea ce îți trebuie pentru un zbor relaxant.

Aplicația este o sursă masivă de cărți audio din fiecare gen la care te-ai putea găndi. Cască ochii bine, alege o carte și du-te departe de acel zbor plictisitor și anevoios uneori la turbulente.

După ce ai descărcat o carte în secțiunea „Dispozitiv” din aplicație, nu ai nevoie de o conexiune la internet pentru ascultarea cărții.

Ebook Reader

Descarcă: IOS | Android

Asemenea aplicației Audible, aceasta îți dă posibilitatea de a descărcă cărți în format pdf pe care le poți citi în timpul zborului.

Cărțile vin în general în limba engleză, dar găsești și cărți în alte limbi, cum ar fi română, pe care le poți descărca din diferite surse, aplicația putând recunoaște și alte cărti din afara ei.

Vei avea un zbor ușor și rapid cu o lectură bună!

Dacă ai rău de avion trebuie să știi că toate aceste aplicații au fost testate în condiții de stres și chiar au avut efectul scontat (au făcut să treacă timpul și să uiți că ești în avion), mai ales că eu am mari probleme cu zborul cu avionul.

Concluzie

Timpul petrecut în avion sau pe aeroport, atunci când nu ai acces la internet poate fi cu totul altfel dacă ai deja descărcate aplicațiile potrivite.

Ca să nu uiți nimic important îți recomandăm articolul nostru intitulat „Travel Kit" pentru cei care zboară cu avonul.

Totul trebuie împachetat într-un bagaj de mână pe dimensiunile acceptate de companiile aeriene.

Dacă ai nevoie de ajutor privind obținerea de despăgubiri pentru întârzierea avionului contactează-ne și scapi de toată birocrația și bătaia de cap.

Dacă ai vreo recomandare de aplicație care poate fi adăugată în acest articol, te rugăm lasă-ne unui comentariu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *